TEGGWeb

Innlogging for brukere i TEGGWeb.

Logg inn på TEGGWeb

Boligmappa

Dokumentasjon for privatpersoner.

Gå til boligmappa.no

Dine dokumenter

Logg inn for å se dine dokumenter.

Logg inn
Bilde av solcelleanlegg på hustak

Solcelleanlegg – vi hjelper deg

Vi er nå inne i et grønt skifte som både private husholdninger og næringslivet tilpasser seg etter. Solcelleanlegg er derfor i vinden som aldri før og over tid er den miljøvennlige gevinsten for jordkloden kombinert med den økonomiske gevinsten for forbrukerne stor.

Ved innstallering av solcelleanlegg kan du også kunne motta støtte fra Enova. El-produksjon betyr at du dekker noe av ditt eget behov for strøm med fornybare energikilder som sol eller vind. Strømmen du selv ikke bruker kan selges til nettselskapet når produksjonsanlegget er tilkoblet strømnettet gjennom en plusskundeavtale.

El-produksjon med solceller egner seg godt for deg som:

  • Ønsker å produsere egen strøm.
  • Har en plusskundeavtale med nettselskapet om produksjon av strøm.
  • Er interessert i ta i bruk ny, grønn teknologi.

Før du går i gang med installeringen, bør du kontakte kommunen din for å avklare eventuelle lokale krav til byggemelding av utvendige løsninger.

Du kan også få støtte til el-produksjon i din fritidsbolig.

En solcelle omdanner solenergi til elektrisk energi som kan benyttes direkte i et elektrisk apparat, lagres i batterier eller transporteres via et overføringsnettverk.

Det er spådd at solceller blir den viktigste kilden til energi i verden i løpet av få tiår. Solcellen har lang levetid, gjerne mer en 60 år, fordi den ikke har noen bevegelige deler. Du kan også lese mer om solcellers produksjon, virkemåter og bruksområder her på Wikipedia.

Ta en uforpliktende kontakt med oss i Ingeniør Ivar Pettersen AS på telefon 32212121 eller mail firmapost@pettersen.no så skal vi hjelpe deg med gode råd og installering av solcelleanlegg og en grønnere hverdag.

Du kan beregne mulig årlig produksjon og antall solcellepaneler her ved å skrive inn din adresse.

Les mer om Enova og deres krav til støtte her.

Kontakt oss for spørsmål her.

 

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!