TEGGWeb

Innlogging for brukere i TEGGWeb.

Logg inn på TEGGWeb

Boligmappa

Dokumentasjon for privatpersoner.

Gå til boligmappa.no

Dine dokumenter

Logg inn for å se dine dokumenter.

Logg inn
Bilde av vei med varmekabler

Varmekabler og frostsikring utendørs og innendørs

Varmekabler handler om mer enn bare bekvemmelighet. Det handler like mye om sikkerhet og trygghet. Fordi varmekabler utendørs sikrer at oppkjørsel, trapp eller inngangsparti er snø- og frostfritt hele vinteren og at utsatte komponenter og steder i et bygg, som for eksempel rør og takrenner, forhindres fra frostskader. Som elektroentreprenør tilbyr vi montering og tilkobling av varmekabler. 

 

Varmekabler utendørs

Vi har varmekabler, blant annet fra Nexans, som vi kan installere utendørs i oppkjørsel eller trapp, eller under asfalt, belegningsstein, skifer o.l.

I dag er snøsmelteanlegg enkle å styre med moderne kontrollsystemer. Systemet sørger for at kablene kun er i bruk når det er nødvendig slik at de er skrudd av når det er tørt på bakken, eller over/under gitte temperaturgrenser. Derfor bruker snøsmelteanlegg langt mindre energi og er langt billigere i drift enn de fleste er klar over.

Rør som sprenges på grunn av frost kan forårsake store vannskader. Vi har varmekabler som kan installeres på utsiden eller innsiden av vannrør, og dermed enkelt og effektivt forhindre dette.

Is i takrenner og nedløp

En annen utfordring kan være is i takrenner og nedløp. Dette kan resultere i ras av is og snø, og gå ut over sikkerheten til både mennesker, dyr og eiendom. Ved å montere varmekabler i takrenner og nedløp forhindres nedfall av snø og is på en effektivt, rimelig og sikker måte.

I Pettersen besitter vi i dag solid kompetanse innen installasjon og bruk av varmekabler. Ta gjerne kontakt med oss for en befaring og tilbud. Våre faglig dyktige montører sørger for at jobben utføres til det beste for deg og dine.

Kontakt elektriker for varmekabler utendørs her

Kontakt elektriker for montering av varmekabler utendørs til privatperson
Kontakt elektriker for montering av varmekabler utendørs til bedrift

 

Husk: alle varmekabler skal monteres og tilkobles av autorisert elektroentreprenør.

 

Varmekabler innendørs: bad, tregulv etc.

Det er mange fordeler i dag ved å ha gulvoppvarming med elektriske varmekabler som varmekilde. Det gir et godt og behagelig innemiljø i både private hjem og offentlige bygninger. Varmen fordeles jevnt i rommet og gir en komfort som må oppleves. Elektrisk gulvvarme er også usynlig og opptar derfor ingen veggplass. Det samler seg ikke støv ved varmekilden, og rommet kan innredes og brukes som du selv ønsker. Vi hjelper deg med montering og tilkobling av varmekabler på bad og gulv innendørs.

 

Montering og tilkobling av varmekabler i nybygg

I nye bygg kan man allerede i planleggingsfasen bestemme i hvilke rom det skal være gulvvarme. Dette gir en unik mulighet til å skreddersy løsninger for optimal komfort og effektiv energibruk.

Normalt anbefales det å støpe tradisjonelle varmekabler inn i betongsjikt med en tykkelse på 30-50 mm som siden kan dekoreres med fliser, parkett, laminat eller gulvbelegg. Varmekabler kan også installeres direkte i trebjelkelag i for eksempel etasjeskiller, og det finnes løsninger spesielt egnet for parkett- og laminatgulv som ikke krever bruk av støpemasse overhode. Det er i nybygg også enkelt å sørge for at kablene blir tilstrekkelig isolert med termisk isolasjon på undersiden.

Sett i forhold til vannbårne systemer er det verdt å merke seg de lave installasjonskostnadene forbundet med varmekabler i et nytt bygg. Installasjonskostnaden forbundet med varmekabler i et nytt bygg vil som regel ikke være vesentlig høyere enn for andre elektrisk baserte oppvarmingssystemer, og sammenlignet med de fleste alternative systemer vil installasjonskostnaden være langt lavere.

 

Kontakt elektriker for varmekabler innendørs her

Kontakt elektriker for montering av varmekabler utendørs til privatperson
Kontakt elektriker for montering av varmekabler utendørs til bedrift

 

Montering og tilkobling av varmekabler ved rehabilitering av bygg

Ved rehabilitering kan det være flere hensyn å ta i forhold til installasjon av varmekabler hvor det som oftest er tilgjengelig byggehøyde som er den begrensende faktor. Ved å installere gulvvarme, kan veggplass der det tidligere har vært montert radiatorer eller panelovner frigjøres, noe som gir større frihet når rommet skal møbleres slik at rommet oppleves større.

Det er som oftest svært raskt og enkelt å regulere et gulv med ettermontert gulvvarme i og med at varmekablene ligger høyt opp i gulvkonstruksjonen. Dette er naturligvis positivt med hensyn til lavest mulig energiforbruk.

Vi har et godt utvalg i kvalitetsprodukter, blant annet fra Nexans, slik at vi kan dekke alle behov innen varmekabler.

Vi Pettersen besitter vi i dag solid kompetanse innen installasjon og bruk av varmekabler, både uten- og innendørs. Ta gjerne kontakt med oss for en befaring og tilbud. Våre faglig dyktige montører sørger for at jobben utføres til det beste for deg og dine.

Husk: alle varmekabler skal monteres og tilkobles av autorisert elektroentreprenør.

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!