TEGGWeb

Innlogging for brukere i TEGGWeb.

Logg inn på TEGGWeb

Boligmappa

Dokumentasjon for privatpersoner.

Gå til boligmappa.no

Dine dokumenter

Logg inn for å se dine dokumenter.

Logg inn
Bilde av belysning i stue

Belysning til alle husets rom

En gjennomtenkt belysning er viktig for at rommene i huset ditt skal fungere som de er tenkt – og ikke minst for å gi bedre romfølelse, og skape trivsel og hygge.

Trenger du råd og tips om belysning i hjemmet ditt eller på hytta? De ulike rommene i en bolig har ulike praktiske funksjoner. Det betyr at de krever ulike belysning som er tilpasset hvert enkelt roms bruk. Det handler om å skape og legge til rette for gode lysopplevelser. For lamper og belysning er en svært viktig del av innredningen i et rom.

Vi har lang erfaring og gir deg våre beste råd

– Vi skiller mellom tre ulike typer belysning: generell belysning som er grunnbelysningen i et rom, stemningslys og arbeidslys/funksjonslys. I tillegg til de tre belysningsformene finnes LED-spotter og downlights som er retningsbestemt lys som også kan skape stemning, sier serviceleder Knut Arne Bjerkeli.

– Vi har lang erfaring med å gi kundene våre råd om hvordan disse belysningsformene bør brukes og kombineres i et rom. Et kjøkken trenger for eksempel godt arbeidslys, samtidig som du kanskje ønsker å ha muligheten til å dimme ned og bruke mer stemningslys når maten skal nytes.

Stort utvalg i innebelysning

Taklamper, downlights, stålamper, bordlamper, takspotter, vegglamper og lyslister. Utvalget av lampetyper er stort både når det gjelder farger og stil, men før du går til innkjøp av en lampe bør du tenke på type lys lampen faktisk avgir.

– Det er fort gjort å velge lampe fremfor lys når man finner noe man liker. Men husk da på at designet på lampen, og type lampe/belysning vil påvirke hvordan lyset fordeles i rommet. En vanlig feil er å kun velge lamper som lyser nedover. Det vil gjøre at rommet føles mørkt selv om det er mange lyskilder i rommet. Tar du kontakt med oss, vil vi kunne hjelpe deg med å legge en smart belysningsplan. Naturligvis også sørge for sikker montering.

Det er viktig å tilpasse belysningen du velger ut ifra type rom, og ekspertene vet hvordan.

– For eksempel vil en stue brukes på mange ulike måter og har derfor flere krav til riktig belysning. Her vil det for eksempel være smart å ha LED-spotter eller downlights som grunnbelysning. I tillegg velge bordlamper, gulvlamper, vegglamper og taklamper etter behov. Muligheten for å dimme de ulike lyskildene sørger for fleksibilitet i lyssettingen av rommet. Også badet, soverommene, gangen, hjemmekontoret og trappeoppgangen bør belyses etter behov og funksjon.

Bjerkelig har en klar oppfordring til deg som bygger nytt, eller deg som ønsker å oppgradere innebelysningen der du bor.

– Ser du noe du liker i et interiørblad eller på nettet, er det bare å ta kontakt med oss for råd om tilsvarende løsning kan passe hjemme hos deg. Vi samarbeider med en lang rekke kjente merkevareleverandører og kan skaffe det nyeste på markedet innenfor alle prisklasser.

Erfarne fagfolk hos Ingeniør Ivar Pettersen AS står klare til å hjelpe deg dersom du trenger råd om type innebelysning i ett eller flere av husets rom. Elektrikerne står selvfølgelig også klare til å utføre selve monteringen straks valget om type innebelysning er tatt.

Vi kan også utebelysning – les mer her.

Foto: SG Armaturen

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!