TEGGWeb

Innlogging for brukere i TEGGWeb.

Logg inn på TEGGWeb

Boligmappa

Dokumentasjon for privatpersoner.

Gå til boligmappa.no

Dine dokumenter

Logg inn for å se dine dokumenter.

Logg inn
Hage med utebelysning

Vi hjelper deg med utebelysning

Riktig lyssetting av hus og hage har mye å si for helhetsinntrykket av boligen din hele året. Spør fagfolk om råd og hjelp for å få et optimalt resultat.

Utebelysning har både en estetisk og praktisk funksjon. En gjennomtenkt utebelysning og hagebelysning skaper ikke bare et vakkert uterom rundt huset ditt, men gjør det også enklere og tryggere å ferdes utenfor huset ikke bare når det er mørkt, men hele året. I tillegg vil også en godt lyssatt bolig ha en preventiv virkning med tanke på innbrudd.

– Stadig flere får øynene opp for hvor mye det har å si for en bolig og hagen rundt at den er riktig lyssatt for å skape både stemning og trygghet. Vi pleier å si at utebelysning i utgangspunktet har tre funksjoner. Lyset skal hjelpe deg til å finne frem der du ferdes utenfor boligen, skape atmosfære året rundt og fremheve detaljer når mørket faller på og øke sikkerheten. Dette sier serviceleder hos Ingeniør Ivar Pettersen AS, Knut Arne Bjerkeli og legger til:

– I dag vil de fleste ha mer enn to lamper ved inngangspartiet og garasjen. Lysdesign har fått et større fokus enn tidligere, og ved å lyssette gangstier i hagen, terrassen eller en sosial sitteplass, kan man fremheve et område på en spennende måte. Pullerter gjør seg godt langs en sti og innfelte downlights i en trapp eller en mur skaper en flott stemning. De stemningsskapende lyskildene kan også plasseres i eller ved blomsterbed, ved vintergrønne planter eller andre elementer/arkitektoniske på uteområdet.

Lag en god plan

Samtidig som det er mer vanlig med mer utebelysning, er det viktig at den ikke blir for dominerende. Trenden er flere lyspunkter og færre watt.

– Målet med utebelysningen er at den skal fremheve og lyse opp både inngangsparti og gangveier. Samtidig skal den gjerne spille godt sammen med hagebelysningen. Vi har mange års erfaring med å gi råd om hvor belysningen bør være, og ikke minst har vi lang erfaring med å installere utebelysning og hagebelysning.

Bjerkeli sier videre at det er smart å ta kontakt med fagpersoner så tidlig som mulig i planleggingen, og før du går til innkjøp av produkter. Gjør du det, kan ekspertene komme med tips og anbefalinger.

– Enten du skal bytte ut gammel belysning eller bygge ny bolig, er vår anbefaling at du tar kontakt med oss så tidlig som mulig slik at vi sammen kan lage en gjennomtenkt belysningsplan. Det er for eksempel viktig å få lagt opp trekkrør før du går i gang med beplantning og eventuell støping og/eller steinlegging i hagen. Vi kan også hjelpe til med å unngå lysforurensning. Det vil si for mye og blendende skarpt lys som kan være til sjenanse både for deg selv og naboene dine. Bruker du lyssettingen på en bevisst og gjennomtenkt måte, får du vist frem boligen fra sin beste side uansett sesong og tid på døgnet.

Stort utvalg i belysning

Å planlegge utebelysning er morsommere enn noen gang takket være utvalget av utelamper. Ingeniør Ivar Pettersen tilbyr et stort utvalg av utebelysning fra kjente merkevareleverandører.

– Ser du noe du liker i et interiørblad eller på nettet, kan vi skaffe deg produktene og hjelpe med monteringen. Våre leverandører har et imponerende utvalg – både veggmonterte lamper til hus-, hytte-, og/eller garasjeveggen, pullerter og stolper. Og vi kan hjelpe deg med å finne frem i utvalget og gjøre et riktig innkjøp etter ditt behov. Husk at det er viktig å velge kvalitetsprodukter når du går til innkjøp av utelamper fordi de skal tåle å stå ute år etter år i all slags vind og vær.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om utebelysning og hagebelysning. Vi kan hjelpe deg med å finne en løsning som passer akkurat din bolig og ditt uteområde.

Vi kan også hjelpe deg med innebelysning og stikkontakter.

 

 

 

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!