TEGGWeb

Innlogging for brukere i TEGGWeb.

Logg inn på TEGGWeb

Boligmappa

Dokumentasjon for privatpersoner.

Gå til boligmappa.no

Dine dokumenter

Logg inn for å se dine dokumenter.

Logg inn
Bilde av lesekrok med gulvbelysning og panelovn

Smart montering av panelovner

Riktig plassering av boligens panelovner kan utgjøre en stor forskjell på varmeeffekten. Spør fagfolk om råd slik at du kan spare både strøm, penger og miljøet med effektiv oppvarming.

Elektrisk oppvarming med veggmonterte panelovner og frittstående varmeovner er svært populært. Termostatteknologien i panelovnene gjør det mulig å holde ønsket innetemperatur, noe som igjen fører til økt komfort for deg og ikke minst lavere strømregning.

– Elektriske panelovner gir raskt riktig temperatur i et rom, og de kan styres individuelt eller via styringssystem for å få bedre kontroll på energiforbruket, sier serviceleder hos Ingeniør Ivar Pettersen AS, Knut Arne Bjerkeli.

Kontakt fagpersoner for råd

Du kan montere panelovner selv så lenge den har ledning og plugg, men det er ofte smart å kontakte fagpersoner for anbefalinger når det gjelder plassering av varmeovner, og for å få råd om hvor mange og hvilken type du bør gå for. Det er store kvalitetsforskjeller på produktene som tilbys på markedet. Og går du for en smarthusløsning der du ønsker et fullt styringssystem hvor du kan ha kontroll på husets varme – og eventuelt lys – med en app på mobilen eller nettbrettet, ja da må det fagpersoner inn i bildet.

– Slike styringssystem er svært energieffektive da de for eksempel gjør det mulig for deg enkelt å senke temperaturen i huset når du ikke er hjemme og skru den opp igjen før du kommer hjem. Du kan forhåndsprogrammere eller justere etter behov. Mange forhåndsprogrammerer for eksempel én temperatur for natten og én for dagtid. For å montere slike styringssystem med avansert teknologi må det brukes én leverandør av utstyr, og du må få hjelp fra en fagperson for å få det gjort skikkelig, sier han og legger til:

– Smartovnene har en Wifi-enhet slik at de kan kobles med internett, og så snart de er på plass og app-en er lastet ned, kan du starte med å programmere smartovnene etter ønske og behov. Ovnene kan også styres manuelt i tillegg til via appen.

Panelovner og design

I tillegg til å komme med avansert teknologi, kan du i dag bestille panelovner med et design som passer perfekt i nettopp din bolig. De tradisjonelle hvite finnes fremdeles, men det finnes mange flere spennende produkter på markedet.

– Vi samarbeider med leverandører som tilbyr panelovner i mange ulike design og farger. Ja, du kan til og med få panelovner i glass og i stål. Vi kan skaffe alt, nesten uten begrensninger, og vi har kontakt med alle de kjente og store leverandørene. Ser du noe du liker i et interiørmagasin eller på nettet, så ta kontakt med oss.

Tips til montering av panelovner:

  • Spør fagfolk om råd.
    Du kan montere panelovner selv så lenge de har ledning og plugg. Det kan likevel være lurt å spørre fagfolk om råd til plassering, hvilken type og antallet du trenger. Følg instruksene som følger med dersom du velger å montere selv.
  • Ikke plasser møbler foran ovnene.
    Gjør du det vil møblene hindre varmen i å nå ut i rommet. Planlegg derfor plassering av varmeovner samtidig med planleggingen av hvor møblene skal stå.
  • Store rom krever flere ovner.

Et stort rom bør ha flere ovner fremfor én stor slik at varmen fordeles jevnt utover hele rommet.

  • Plasser panelovnen under vinduet.
    Ved å gjøre det unngår du kald trekk langs gulvene fordi den kalde trekken fra vinduet blir varmet opp.

Terrassevarme

I tillegg til å sørge for god varme inne, kan en god varmeovn ute forlenge sesongen på uteplassen. En infrarød terrassevarmer gjør det mulig å nyte de kjølige vår-, sommer- og høstdagene.

– En infrarød terrassevarmer vil ikke varme opp luften på terrassen din, men kun objekter den treffer. Dette er mer energieffektivt enn en terrassevarmer som varmer luften rundt deg. Du kan også få infrarøde terrassevarmere med tidsur. Du kan montere terrassevarmeren selv så lenge den har ledning og plugg, men husk at fagpersoner kan gi deg gode råd om hvilken type som vil egne seg best til ditt bruk, optimal plassering, effekt og ulike leverandører.

Ta gjerne kontakt med våre fagfolk for mer informasjon om panelovner og terrassevarmere.

Vi kan også hjelpe deg med nye stikkontakter, les mer her.

Foto: Glen Dimplex

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!